A Pasaréti Honvéd Lovas Sport Egyesület

2006. március 27-én 23 alapító taggal megalakult a Pasaréti Honvéd Lovas Sport Egyesület (PHL SE), amely a Hidász utcai Honvéd Lovarda jelenlegi és jövőbeli lovasai számára kíván sportszakmai kereteket nyújtani.

A lovarda megmentésében aktív szerepet játszó, egyesületi alapító sportolók úgy érezzük, a PHL SE megalakulásával a lovarda életében, az új keretek közötti működés, a 2006. január 1-e óta tartó fejlődésben egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk. A sportegyesület szoros kapcsolatban működik a színvonalas lovardai szolgáltatásokért felelős Pasaréti Lovas Hagyományőrző Kht-vel. Az elmúlt negyedév mindennapjainak apró sikerei, a sok-sok látogató, a bérlovasok és magán bérlótartók folyamatosan növekvő létszáma, mind azt mutatják, hogy jó úton járunk.Az egyesület tagja a Magyar Lovas Szövetségnek, a közeljövőben pedig a Honvéd Sport Egyesületek Országos Szövetségének és lovas hagyományőrző szövetségeknek és egyesületeknek kíván tagja lenni.

Az egyesület ÖRÖKÖS TISZTELETBELI ELNÖKE Dr. Bertók Lóránd Széchenyi Díjas egyetemi tanár, távlovas magyar bajnok, aki a múltban is nagyon sokat tett a lovardáért, és tevékeny szerepet vállalt a lovarda megmentésében. Igazolt versenyzői közül a Kossuth Díjas építész egyetemi tanárt, az I. osztályú távlovas Dr. Lázár Antalt emeljük ki. Az egyesület lovasai jelenleg díjugratásban és távlovaglásban vesznek részt országos versenyeken, reményeink szerint a jövőben a többi lovas szakágnak is eredményes szereplői lesznek.