Ügyvezetőnk

Csentericz Zoltán

Edzőink

Rajkai Andrea

Lovas pályafutását itt, az akkor még szigorúan zárt kapuk mögött működő Honvéd Lovardában kezdte. Akkor, 12 évesen még sokkal inkább barátnője rábeszélésére, mint saját elhatározásból próbálta ki a díjugratást. Annyira megtetszett neki a lovaglás nyújtotta élmény, hogy már nemcsak hobbilovasként, hanem ugróversenyzőként is kipróbálta magát. A versenyeken elért sikerei révén pedig ifiként elnyerte a Budapest Bajnoka címet.

Felnőttként néhány kitérő, más szakmában szerzett tapasztalatok után hamar rájött, hogy mégiscsak lovakkal kell foglalkoznia ahhoz, hogy élvezze a munkát. Ezért megszerezte a Testnevelési Főiskolán az edzői képesítést. Itt a Pasaréti Honvéd Lovardában 2006. januárja óta töretlen lelkesedéssel oktatja a lovagolni vágyókat.

Saját elmondása szerint a lovak szeretetét már születésétől a génjeiben hordozza. Kisgyerekként budapesti lévén ugyan nem volt módja a lovakkal való kapcsolatra, de a nagyszülői házban, vidéken sokat sürgött-forgott az állatok között.

     9 éves korában kezdett el lovagolni a nagypapa irányításával, majd később a nagyvárosban is mindig megtalálta a lovakhoz vezető utat. A kötelező katonai szolgálat alól számára sem volt kibúvó, így összekötve a kellemeset a hasznossal, a határőrség lovain járta be Rábafüzest és környékét.
Egy év algériai munkavállalás után, világot látott emberként tért vissza Magyarországra, ahol visszatért a lovak közé és velük dolgozott tovább. Oktatott minden korosztályt mind nagy, mind pónilovon, dolgozott egészséges és sérült lovasokkal egyaránt. Lovardánknak 4 éve értékes tagja.

Szabó József

Kis György

Kamaszkorában kezdett lovagolni Sarlóspusztán Szabados Gyula felügyelete alatt. Később Sáli Gábor egyengette pályafutását. Kisebb kitérőket követően kb. két évtizede lovas edzőként gyerekeket és felnőtteket oktat. Az elmúlt 8 évet a Favorit Lovardában töltötte, ahol több filmben is szerepelt a lovas kaszkadőrökkel.
Legkedvesebb feladatai közé tartozott a nyári táboros gyerekekkel való foglalkozás.

A Pasaréti Honvéd Lovardában 2010. április eleje óta dolgozik.

Lóápolóink

Czégény János

Fazekas István

Tilk Mihály

Patkolókovácsunk

Schlemmer Péter