Futószáras oktatás

Lovardánkban futószáras oktatásra magánóra keretein belül van lehetőség korlátozott számban kezdő lovasok számára.

A kiképzés elején lóval való ismerkedés mellett a lovas az ülés oktatása áll a középpontban. Futószáras edzések során a lovat az oktató irányítja így a lovasnak csak saját magára kell figyelnie, míg a lovaglás alapjait elsajátítja. Edző felügyeletével a kezdő lovasnak először az egyensúly érzését és az elengedett testtartást kell gyakorolnia és megszereznie anélkül, hogy figyelmét eközben a ló irányítása és befolyásolása kötné le. Az ülésgyakorlással eltöltött viszonylag hosszú idő gazdagon megtérül azáltal, hogy a kezdő lovas biztonságosan (zárt ülés) képes ülni, és mindez a kiképzésben is gyors előrehaladást tesz lehetővé számára.

Amit megtanulhat:

  • Egyensúly
  • A ló mozgásának érzékelése, követése - mozgás koordináció
  • Helyes ülés elsajátítása
  • Elengedett testtartás gyakorlása
  • Zárt ülés
  • Lovas segítségek megtanulása, alkalmazása
  • A ló önálló irányítása

A futószárazás kapcsán a lovas megtanul helyesen, egyensúlyban ülni kapaszkodás nélkül, saját testének helyzetét és mozgását a ló egyensúlyához és mozgásához igazítva. Ebben az oktatásban nemcsak a teljesen kezdő lovasok részesülnek, hanem azok is, akik a szintfelmérő lovaglásnál nem elég zárt, hanem bizonytalan ülést mutattak. A futószáras oktatások időtartama mindig az egyéntől függ, emellett az oktatások rendszerességétől és gyakoriságától.

Lovarda fedett pályával is rendelkezik, így rossz idő esetén is meg vannak tartva az edzések.

Ez a szolgáltatás korlátozott számban érhető el, ezért várólistánkra tudnak jelentkezni. Amint lesz szabad hely, értesítjük Önöket.

Szükséges felszerelés: kobak, hosszú nadrág, zárt cipő kis sarokkal.

Időpont egyeztetés: Rajkai Andrea 06-70-333-5068


Felső súlyhatár: 45 kg. 


Jelentkezni futószáras oktatásra telefonon keresztül vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges: