Póni Lovasiskola

A gyerekek oktatása futószáron voltizs-hevederrel, nyeregalátéten ülve kezdődik lépésben, majd ügetésben. Először megtanulják a helyes ülést, a helyes test-, fej-, kéz- és lábtartást. Játékos feladatokkal - labdázás, körbe-fordulás a ló hátán, egyéb mozgáskoordinációt fejlesztő gyakorlatokkal - válik egyre biztosabbá az ülésük.

Kezdetben az edzés 15 perc, majd a fejlődéstől függően fél órára nő, mert ennyi ideig képes a gyerek figyelmét összpontosítani és követni az utasításokat.

Amikor már magabiztosan ülnek kapaszkodás nélkül a ló hátán ügetésben, akkor kapják meg a szárakat a kezükbe, valamint nyereg kerül a ló hátára.

A következő lépés az osztálylovaglás, ahol - már nem futószáron - kipróbálhatják az elengedett lovaglást. Itt megtanulnak a lóra és társaikra figyelni és begyakorolják a különböző lovardai alakzatokat: a kígyóvonalakat, a köröket, az átváltásokat, az átlóváltásokat,valamint a "Cavaletti-rudakon" történő átlovaglást.

Amikor már mindezek jól és magabiztosan mennek, az edzéseken a vágtázást is gyakorolhatják.

A lovaglás mellett a gyerekek megtanulhatják a ló körüli teendőket: a lovak és szerszámaik rendbetételét, az állat gondozását, felszerszámozását.

Bekerülés feltétele: 5. életévét betöltött gyerekek jelentkezését várjuk. Iskolánk 10-12 éves korig, vagy a 35 kg-os testsúly eléréséig tanítja a gyerekeket. A pónikat általában ekkorra "növik ki". Ők a Pasaréti Honvéd Lovarda nagyobb pónijaira kerülnek át, ahol folytathatják a lovaglást.

Edzések ideje: hétfőtől - péntekig 15:00-től 18:00-ig, szombaton 09:00-től 12:00-ig és 15:00-től 16:30-ig. Vasárnap pihenőnap.

Szükséges felszerelés:

- lovagló sapka (kobak) vagy kerékpáros sisak kötelező
- lovagló nadrág vagy rugalmas hosszú nadrág, valamint lovaglócipő,
-csizma vagy más magasszárú, sarkas cipő ajánlott (edzőcipő és félcipő kevésbé felel meg a célnak)

A BALESETEK MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN KÉRÜNK MINDENKIT, HOGY AZ OKTATÓK UTASÍTÁSAIT MAXIMÁLISAN TARTSÁK BE. AZ ESETLEG BEKÖVETKEZETT BALESETÉRT A FELELŐSSÉGET TELJES MÉRTÉKBEN A SZÜLŐ VÁLLALJA.

Póni edző: Szabó Miklós 06-30-2510899

További információ: www.ponilovasiskola.hu